Způsob uvolňování žáků ze ŠD

29.08.2023 18:22

Od listopadu 2020 funguje vyzvedávání žáků ze ŠD přes čipový systém Bellhop. 

 Informace k čipovému systému k vyzvednutí dítěte ze ŠD:

Čipový systém BELLhop - elektronický systém vyvinutý přímo pro školní družiny základních škol firmou NeurIT, www.neurit.cz.

Systém je založen na identifikačních čipech a odpovědnost za jeho použití k vyzvednutí dítěte má tedy konkrétní osoba. Jestli to bude rodič, starší sourozenec, babička, teta, …..je čistě na Vás. Čip přiložíte k terminálu vedle družinového vchodu do školy a ten Vám krátkým akustickým signálem potvrdí správné načtení čipu a zároveň zobrazí jméno Vašeho dítěte.

Terminál po načtení čipu předá Váš požadavek do příslušného oddělení ŠD a paní vychovatelka Vám dítě pošle do šatny a k odchodu z budovy. Čip je sice vystaven na konkrétní osobu, ale je přenosný, tudíž záleží jenom na Vás, komu jej svěříte. Klidně to může být kamarádka, či sousedka, která jde do školy vyzvednout své dítě. 

Cena jednoho čipu je 100,- Kč ( pozor, čipy ani zálohy za ně se po ukončení docházky do ŠD  nevrací !!) a k jednomu dítěti může být vydáno více čipů, vždy na konkrétní jméno vyzvedávajícího. Pokud jsou ve škole sourozenci, musí být čip vystaven na každé dítě. Požadavek na jméno pro vydání čipů musí být v souladu se jmény napsanými na přihlášce do ŠD, na případné změny upozorníte paní vychovatelku.

Čip je prázdný, bez loga či značek a symbolů. Je to z toho důvodu, aby při ztrátě nebyl lehce identifikovatelný, k čemu či ke komu patří. Při ztrátě či zcizení kontaktujte neprodleně školu a daný čip bude zablokován. Následně můžete získat nový čip. Děti, které mají poznamenáno, že odcházejí ze družiny samy, tento čip nepotřebují.

V době od 13:00hod. do 14:30 nelze vyzvedávat  z důvodu vycházky!!!!

 Další možností je vyplněná jednorázová omluvenka (přikládáme vzor), která musí mít vyplněné všechny náležitosti, jinak na lístek nebude brán zřetel !!!! Na telefonické žádosti o jednorázové propuštění ze ŠD nelze vyhovět !!!

Vzorový propouštěcí lístek z družiny  (samostatný odchod dítěte jindy než je uvedeno v zápisním lístku)

 

Žádám o uvolnění dcery/syna…………………………………, ročník (třída)………….

 

ze školní družiny dne………………. v …………… hodin.

 

Souhlasím se samostatným odchodem dítěte z budovy školy / jídelny a jsem si vědom/a toho, že od tohoto okamžiku za něj přebírám plnou odpovědnost.

 

Datum: ………………………                             Podpis: ……………………………